Metoder og tilgange

Udgangspunktet for, at vi sammen kan skabe positiv forandring, er et godt og tillidsfuldt samarbejde. Det er dig, der skal gøre arbejdet, men jeg vil støtte dig og udfordre dig empatisk med min viden og erfaring.

Mange har fået anbefalet en bestemt metode og leder efter en psykolog, der er trænet i denne. Forskningen på området viser, at det IKKE er afgørende præcis, hvilken metode man vælger, så længe man finder en dygtig psykolog, man kan få en god relation med. Det kan være godt at vide og kan gøre det mindre stressende at finde en psykolog.

Jeg arbejder med en række metoder inden for kognitiv adfærdsterapi. Metoder som ACT (Acceptance and commitment therapy) og CFT (Compassion focused therapy) er rigtig gode tilgange til at lære at håndtere svære tanker og følelser men også til at arbejde med at slutte fred med svære vilkår og komme videre efter traumer.

Den kognitive værktøjskasse er efterhånden stor og rummer i dag også meditative teknikker og hypnoseterapeutiske tilgange. Jeg tilbyder dig en solid faglighed og vil skræddersy en kombination af metoder og tilgange til netop din problemstilling.

Acceptance and compassion therapy – “ACT”

ACT er en terapeutisk tilgang, der udspringer af sprog og kognitionsforskningen. ACT bygger altså på den seneste viden om, hvordan den menneskelige hjerne gennem sproget skaber mening og associationer.
Ud fra den viden kan vi ændre måden vores tanker og følelser påvirker os.

Det sætter os fri til at slippe angsten og fokusere på det, der er vigtigt i livet og tage handling på det. ACT er en tryk, rar og fleksibel måde at arbejde på. ACT er rigtigt effektivt ift. behandling af angstlidelser og depression.

ACT er også en effektiv og nænsom måde at arbejde med alvorlige lidelser som traumer og spiseforstyrrelser.

Compassion focused therapy -”CFT”

CFT er en videreudvikling af klassiske kognitive metoder, der trækker på en dyb forståelse af udviklingspsykologi, evolutionsbiologi, hjerneforskning og buddhistisk psykologi.

CFT fokuserer på at arbejde med at udvikle et mindre dømmende og mere omsorgsfuldt forhold til en selv og til verden. Denne tilgange har vist sig at være effektivt ift bla.

Depression og spiseforstyrrelser, og det er en rigtig god måde at arbejde med konsekvenserne af omsorgssvigt og relationelle traumer. CFT kan også være en god måde at arbejde med lavt selvværd, skam og præstationsangst.

Klinisk hypnose / hypnoterapi

Hypnose er en måde at arbejde med dybe følelsesmæssige problematikker. Klinisk hypnose er en sikker, nænsom og effektiv vej til at slutte fred med svære følelser og erindringer og til at finde nye veje og muligheder.

Hypnose minder om en dyb meditation eller drømmerejse. Dette kaldes en trancetilstand. En trancetilstand er ikke mærkeligt eller farligt, det handler om at komme ned i et dybere bevidsthedstilstand, hvor vi kan slippe vores normale bevidsthedstilstand og arbejde med en mere følelsesmæssig og sanselig tilstand.

Jeg arbejder med disse teknikker på et solidt grundlag af viden om neurovidenskab og bevidsthedsforskning kombineret med egne erfaringer med at arbejde med meditation og hypnose. Hypnoterapi er anerkendt som terapeutisk retning af Dansk Psykologforening, og jeg modtager løbende træning af specialistuddannede psykologer. 

 

Kom tilbage til forsiden – Psykolog i Lyngby her. 

Psykolog Rune Potoker

Aut. Psykolog Rune Potoker

Samtaleværelse

Ring og få en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig

Kropsterapi

Siden 2012 har jeg arbejdet tæt med dygtige kropsterapeuter. Kombinationen af psykoterapi og kropsterapi er meget effektiv. Jeg har et netværk af meget dygtige behandlere som jeg kender fagligt og kan anbefale. Jeg tilbyder at lave integrerede forløb, hvor jeg koordinerer med kropsterapeuten såfremt du ønsker det. På den måde får du et optimalt koordineret og integreret forløb, der sikrer, at du det bedste udbytte af det forløb.

Et kropsterapeutisk forløb hjælper med at forbinde krop, følelser, og tanker. En kropsterapeut kan også hjælpe med at skabe kontakt til svære følelser, der er låst og utilgængelige. Det gør det psykoterapeutiske arbejde både hurtigere og mere effektivt. Kropsterapeuten kan også hjælpe med at mestre at være i svære følelser og lægge fundamentet for, at vi kan træne nye færdigheder. Endeligt kan kropsterapien være en stor hjælp i arbejdet med selvaccept og selvværd.

Jeg anbefaler kropsterapi som supplement til psykoterapi i forbindelse med stress, angstproblematikker, eksistentielle kriser, selvværdsproblematikker, barndomstraumer og svigt og i nogle tilfælde i forbindelse med traumebehandling.

Jeg arbejder tæt sammen med kropsterapeut Pernille Ovesen, læs mere på hendes side her: Body Peak.

 

 

Kom tilbage til forsiden – Psykolog i Lyngby her. 

Kropsterapi

Udbrændthed og etisk stress.

Udbrændthed er en form for stress sygdom, som kommer af i lang tid at have være overbelastet på sit arbejde, på en måde hvor man ikke føler, at man er i stand til at løfte en vigtig opgave. Det er ofte mennesker der arbejder med andre...

read more

Slip fri af fortidens skygger med hypnose

Ups jeg gjorde det, igen Efter mødet på arbejde sidder du måske med en gammelkendt følelser af ikke at blive hørt og respekteret. Du fik igen ikke sagt fra overfor din kollega. Eller måske blev du lidt for vred på din kæreste og ved egentligt godt, at du...

read more

“Jeg vil klart mene at Rune er den person der har hjulpet mig med at blive rask for anoreksi og den angst der kom efterfølgende. Han har også hjulpet mig med at slippe de stoffer jeg indtog imens jeg var syg.”

Alberte

“Mit forløb hos Rune har bevirket, at jeg er kommet i arbejde og fået troen på mig selv tilbage. Rune har rigtig meget mere at byde på, så jeg kan varmt anbefale ham.”

Kate

Læs alle udtalelser her.

“I can see the impact on my state of mind and well being. I specifically appreciate the openness with which he approaches the sessions and the ¬thoughtful ‘tasks’ or ‘missions’ he helps lay out in order to put the words into action.”

Meda