Parterapi i Lyngby

Hvad er parterapi?

Føler I at jeres parforhold er i krise? Måske I har oplevet problemer med intimitet, utroskab eller andet, som gør at I er kommet længere væk fra hinanden? 

Parterapi kan give jer værktøjerne til at komme hinanden imøde, præcis i det følelsesmæssige rum og det kærlighedsforhold, som I har opbygget og som I ønsker at arbejde for.

Når vi frygter at blive afvist eller vi ikke mærker at blive accepteret eller anderkendt af vores partner, så reagerer vi med naturlige overlevelsesmekanismer. Det kan ende i en større afstand og flere konflikter. Vi kan bevæge os ind i negative mønstre og spiraler som bliver styrende for vores handlinger og tanker i parforholdet. 

Rune Potoker

Psykolog Rune Potoker

Hvorfor får vi problemer i parforholdet?

Vi finder ofte partnere vi er tiltrukket af, fordi vi deler noget smerte, som ofte giver udtryk modsatrettet af den anden part. fx. Én person i forholdet er et “offer” og den anden part er en “hjælper”. Den éne føler ikke at personen bliver respekteret eller lyttet til, denne part kan føle sig uretfærdigt behandlet, vred, kold, afvist eller domineret. Og den anden part har svært ved at sætte grænser og bliver ekstremt hjælpende og reagerer måske med en sårethed.

Problematikker som udspiller sig i parforholdet har rod i vores livshistorie særligt fra opvæksten. Det har betydning, hvordan vores familierstruktur har fungeret følelsesmæssigt, da vi benytter disse erfaringer videre i nye kærlighedsrelationer.

Hvordan kan vi åbne de følelser op på en ærlig og sårbar måde? 

Hvordan foregår parterapi?

I arbejdet med parterapi arbejder vi med, hvordan følelserne udspiller sig i rummet og hvordan følelsesmønstrene mellem to mennesker naturligt viser sig i jeres handlinger, tanker, kroppe og kropssprog.

Vi vil fokusere på, hvordan tidligere omsorgserfaringer, af svigt, kærlighedssprog, skuffelser og erfaringer med betinget og ubetinget kærlighed, spiller ind i de forventninger, vi har som partnere. Vi vil fokusere på de specifikke måder vi vi vil løse konflikter og problemer i parforholdet i hverdagen. 

Kom tilbage til forsiden – Psykolog i Lyngby her. 

Hvad er Angst? Det fortæller Psykolog Rune Potoker

Kontakt eller bestil tid hos Aut. Psykolog Rune Potoker

Udbrændthed og etisk stress.

Udbrændthed er en form for stress sygdom, som kommer af i lang tid at have være overbelastet på sit arbejde, på en måde hvor man ikke føler, at man er i stand til at løfte en vigtig opgave. Det er ofte mennesker der arbejder med andre...

read more

Slip fri af fortidens skygger med hypnose

Ups jeg gjorde det, igen Efter mødet på arbejde sidder du måske med en gammelkendt følelser af ikke at blive hørt og respekteret. Du fik igen ikke sagt fra overfor din kollega. Eller måske blev du lidt for vred på din kæreste og ved egentligt godt, at du...

read more

“Jeg vil klart mene at Rune er den person der har hjulpet mig med at blive rask for anoreksi og den angst der kom efterfølgende. Han har også hjulpet mig med at slippe de stoffer jeg indtog imens jeg var syg.”

Alberte

“Mit forløb hos Rune har bevirket, at jeg er kommet i arbejde og fået troen på mig selv tilbage. Rune har rigtig meget mere at byde på, så jeg kan varmt anbefale ham.”

Kate

Læs alle udtalelser her.

“I can see the impact on my state of mind and well being. I specifically appreciate the openness with which he approaches the sessions and the ¬thoughtful ‘tasks’ or ‘missions’ he helps lay out in order to put the words into action.”

Meda