Ups jeg gjorde det, igen
Efter mødet på arbejde sidder du måske med en gammelkendt følelser af ikke at blive hørt og respekteret. Du fik igen ikke sagt fra overfor din kollega. Eller måske blev du lidt for vred på din kæreste og ved egentligt godt, at du overreagerede, men det skete ligesom bare, igen. Hvad er det egentligt, der styrer vores handlinger? Hvorfor handler vi ikke altid rationelt og velovervejet?
Det rationelle menneske
Noget af det mest specielle ved os mennesker er vores evne til at tænke rationelt og planlægge og reflektere over vores handlinger. Men vores rationelle hjerne er kun en del af os, og selv de klogeste af os er ofte styret af følelser og drifter, der bunder i alt andet end vores fornuft.
Kognitiv psykologi er ikke altid nok
Som psykologer arbejder vi med at bevidstgøre vores motiver og handlinger, slippe vores tendens til overtænking og tage handling på det, som leder til et godt liv.
Men nogle gange er det svært. Når angsten griber os, holder fornuften op. Det er let af forstå, når det handler om fobier og angstanfald. Men mange af vores små irrationelle handlinger udspringer også af gammel smerte.
Dværgen i maven
Vores handlinger er ofte styret af følelser, der hænger sammen med gamle erfaringer. Vores følelsesmæssige erfaringer er som en ”lille dværg” nede i maven, der ofte ender med at styre os mere end vores fornuft.
Du ved måske godt, at du ikke behøver at få 12 i alle dine fag for at være ok. Men ”angsten” for ikke at være god nok driver dig igen til at overpræstere. Eller du ved godt, at du burde få skrevet den opgave, men der er bare en usynlig kraft, der holder dig tilbage og efter 6 afsnit til af din serie, går du i seng med dårlig samvittighed.
At hele fortidens skygger i hypnose
Vores erfaringer med tillid, kærlighed og respekt, eller fravær af disse, danner det følelsesmæssige forhold, vi møder os selv, hinanden og verden med.
Som psykolog hjælper jeg mennesker med at komme i kontakt med den der ”dværg”, der lever i skyggen og styrer os, mere end vi ofte vil indrømme. Med en kombination af ACT og hypnose kan vi sætte lys på det, der driver dig og dermed ændrer dit forhold til det, der begrænser dig i at leve et rigt og meningsfuldt liv fri.
Hvad er hypnose, og er det farligt?
Når jeg arbejder med hypnose, er tryghed og sikkerhed altid det vigtigste. Det er mit ansvar som psykolog, at du føler dig tryg og passet på.
Hypnose minder om mindfulness eller visualisering. Der er ingen penduler, og du er ved fuld bevidsthed. Du kan snakke og fortælle undervejs, hvis det er rart og hjælpsomt. I hypnosen starter vi altid med at etablere et trygt og rart sted, som vi kan vende tilbage til. Derfra kan vi evt. udforske vanskelige følelser og oplevelser lige fra den tidlige barndom til en svær situation på arbejde. Mange oplever at få forløst svære følelser og erfaringer og få kontakt til ressourcer og indsigter, der kan hjælpe dem videre i livet.
Hypnose handler altså om at komme ind i en dybere bevidsthedstilstand, hvor dit underbevidste følelsesmæssige indhold bliver mere tilgængeligt, og hvorfra vi kan arbejde med at fremkalde glemte ressourcer, læge gamle sår og åbne nye rum for handling.
Lyder hypnose som vejen for dig, er du velkommen til at kontakte mig på telefon +45 28 87 79 66.
0 Comments