Udbrændthed og etisk stress.

by

Udbrændthed er en form for stress sygdom, som kommer af i lang tid at have være overbelastet på sit arbejde, på en måde hvor man ikke føler, at man er i stand til at løfte en vigtig opgave. Det er ofte mennesker der arbejder med andre mennesker der bliver ramt af udbrændthed, f.eks. pædagoger, jordemødre og socialrådgivere, men det kan være alle faggrupper, der brænder for en opgave, og føler at de er forhindrede i at slå til så arbejdet mister mening.

Det er vigtigt at søge behandling hurtigt og få gjort noget ved problemet, fordi udbrændthed kan udvikle sig til en alvorlig og langvarig sygdom, som det kan tage lang tid at komme sig over. Udbrændthed hænger ofte sammen med tab af mening, og det kan ofte give mening at forstå det der leder op til udbrændthed som en form for etisk stress. Resultatet er ofte følelsesmæssig udmattelse som kan lede til vrede, tristhed, tilbagetrukkethed, træthed og misbrug af rusmidler.

Når jeg arbejder med mennesker der lider af arbejdsrelateret udbrændthed, er det ofte vigtigt at starte med at få overblik over situationen og hjælpe med at skabe mening. Herfra begynder der ofte at vise sig nogle nye handlemuligheder. Ofte hjælper det at arbejde med nærvær og med at finde tilbage til en følelse af kærneselv og værdier. Nogle lykkes med at ændre deres arbejdssituation, mens andre finder frem til nye veje og muligheder.

I denne video fortæller jeg om udbrændthed.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Læs også…

Kan tvangstanker overvindes med “Harry Potter magi”?

Tvangstanker er en forfærdelig lidelse som nogle gange følges af tvangshandlinger. Så kaldes det OCD. Tvangstanker handler ofte om at der kan ske noget forfærdeligt. Tvangshandlinger går ofte ud på at undgå dette forfærdelige. Nogle af de...

Slip fri af fortidens skygger med hypnose

Ups jeg gjorde det, igen Efter mødet på arbejde sidder du måske med en gammelkendt følelser af ikke at blive hørt og respekteret. Du fik igen ikke sagt fra overfor din kollega. Eller måske blev du lidt for vred på din kæreste og ved egentligt godt, at du...