Vrede
Hvad er vrede?
Vrede er en naturlig del af det menneskelige følelseregister, som ikke er forkert, men det er en af de sværeste følelser at håndtere, og en følelse som let bliver tabuiseret og problematisk.
Når vrede bliver problematisk er det fordi der er noget på spil som ikke handler om, den specifikke grund til at vreden bliver udløst. For bag vrede ligger der følelsemæssige temaer, som er smertefulde, det kan være uretfærdighed, skam, sorg og svigt i nærerelationer som har indflydelse på os på forskellige måder gennem livet.
Vrede mennesker bliver ofte afvist og stigmatiseret og bliver sjældent set med omsorg og forståelse, som flere mennesker med andre psykiske helbredsproblemer eller bliver mødt med.
Vrede sårer mennesker omkring én, da der er en aggression som ofte kommer med vrede. Det er skræmmende at blive mødt med vrede og her afviser mennesker én eller takler situationen ved at give vrede tilbage igen.
Psykolog Rune Potoker
Hvordan ved du, at du har fundet den rigtige psykolog?
Det kan være svært at vælge en psykolog man har tillid til, og når man står i en livskrise, er det helt afgørende af finde den rette hjælp.
Hos mig finder du et afslappet og respektfuldt terapeutisk rum, hvor vi arbejder med det, der er vigtigt for dig.
Hvorfor opstår vrede?
Bag vreden ligger der altid en smerte, som der ikke er blevet taget hånd om på en god måde.
Det kan være man er vokset op med forældre, som ikke har haft overskud til at se én. Det kan være man har oplevet voksne, som har haft andre ting, der har skygget deres omsorg, f.eks. forældres egen psykiske smerte, kultur, misbrug eller lignende.
Gennem terapi kan du tage hånd om vreden på en hensigtsmæssig måde.
Hvordan håndterer jeg min vrede?
Når vi arbejder med vrede er det først og fremmest vigtigt, at vi får en god relation, hvor der er plads til de svære voldsomme følelser, som kan ligge i vreden og i årsagen til vreden.
I terapien vil vi ofte finde de mønstre, som er omkring vreden. Vi bliver bevidste om mønstrene og derved kan vi analysere dem og ændre på de følelsesmæssige temaer, som har rod i tidligere erfaringer.
Vi vil især arbejde med værdier. Vrede bunder ofte i følelser, som er knyttet til værdier, men som ender med at skabe adfærd, der går imod éns egne værdier.
Ønsker du at tale med en psykolog om vrede?
Så er du megt velkommen til at ringe for en uforpligtende samtale.
Metoder i terapien
Jeg arbejder særligt ud fra en nyere retning inden for kognitiv adfærdsterapi, der hedder ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
Jeg arbejder også med CFT (Compassion focused therapy) og hypnoterapi, hvor en del af arbejdet med vrede er arbejdet med selvværd og selvomsorg.
Kom tilbage til forsiden – Psykolog i Lyngby her.
Kontakt eller bestil tid hos Aut. Psykolog Rune Potoker
Kan tvangstanker overvindes med “Harry Potter magi”?
Tvangstanker er en forfærdelig lidelse som nogle gange følges af tvangshandlinger. Så kaldes det OCD. Tvangstanker handler ofte om at der kan ske noget forfærdeligt. Tvangshandlinger går ofte ud på at undgå dette forfærdelige. Nogle af de...
Udbrændthed og etisk stress.
Udbrændthed er en form for stress sygdom, som kommer af i lang tid at have være overbelastet på sit arbejde, på en måde hvor man ikke føler, at man er i stand til at løfte en vigtig opgave. Det er ofte mennesker der arbejder med andre...
Slip fri af fortidens skygger med hypnose
Ups jeg gjorde det, igen Efter mødet på arbejde sidder du måske med en gammelkendt følelser af ikke at blive hørt og respekteret. Du fik igen ikke sagt fra overfor din kollega. Eller måske blev du lidt for vred på din kæreste og ved egentligt godt, at du...
“Jeg vil klart mene at Rune er den person der har hjulpet mig med at blive rask for anoreksi og den angst der kom efterfølgende. Han har også hjulpet mig med at slippe de stoffer jeg indtog imens jeg var syg.”
“Mit forløb hos Rune har bevirket, at jeg er kommet i arbejde og fået troen på mig selv tilbage. Rune har rigtig meget mere at byde på, så jeg kan varmt anbefale ham.”
Læs alle udtalelser her.
“I can see the impact on my state of mind and well being. I specifically appreciate the openness with which he approaches the sessions and the ¬thoughtful ‘tasks’ or ‘missions’ he helps lay out in order to put the words into action.”